Frihet

Började dagen med att bara ligga kvar i sängen och mysa med Jonathan,så glad över att vara hemma =) Han har blivit så stor och det känns som han mer och mer börjar förstå vad som händer runt honom.Igår ville han aldrig somna för han tyckte det var så roligt att vi var hemma...=P

Efter vi myst färdigt bakade vi lussekatter,Jonathans första julbak!Han är tyvärr lite för liten för att förstå vad man skulle göra men stoppade degen mer än gärna i mun.Sen gick vi till Farsta och köpte en ny leksak från Br,åt lunch och tittade lite i affärerna.Har svårt för att få en julkänsla mitt i allt det här, jag som annars älskar julen och allt som hör till.Men ska försöka baka mera,gå på julkonserten och klä julgrannen så kanske känslan kommer...Träffade tjejerna och tog en fika i Farsta.Det var jätte kul,kändes som år sedan.Kul att prata av sig lite och upptaderas lite om deras liv också.Saknade Tess tyvärr men någon av oss måste ju känna pengar =p

Åkte till lägenheten som snart är klar och hämtade Danne sen drog vi och hyrde 2 filmer till ikväll.Borat och borta bra men hemma bäst,får se om dom är nå bra??


Hemma!!

Haft en stressig morgon/dag så jag har inte hunnit skriva någnting.Vaknade kl nio och åt frukost,såg ett avsnitt av min & Dannes nya favorit serie Entourage,Tack kära broder för tipset.Det räddade oss under sjukhusvistelsen,så att vi hade något att göra.

Efter det åkte jag ner till strålningen medans Danne packade våra saker inför hemgång =)

På strålningen var det kö som vanligt(alltid mest på fredagar)fast jag fick smitta före eftersom jag hade möte med sarkom läkaren kl elva.Hann precis upp innan hon kom och mamma med Jonathan var redan där.

Ringde mamma igår för jag ville att hon skulle vara med eftersom jag nu för tiden inte längre hör varken det ena eller det andra av vad läkaren säger.Kommer inte ihåg ett ord av det,det går bara in och ut genom örat,konstigt??

Självklart kom mamma snäll som hon är och alltid ställer upp.Hon hade hundra egna frågor att ställa,vilket är bara bra tycker jag plus att hon skällde lite och ställde läkaren mot vägen om varför dom inte satt en pickline direkt så jag slapp genomgå cvk smärtan.Läkaren kunde inte svara på det och erkände att detta var fel.Mamma har varit med mig sen början av den här resan och har varit ett otroligt stöd i alla lägen.Ska nominera henne till nästa årets mamma =) för mig är hon en självklar vinnare!!!

Mamma och Jonathan på café


Vi kom hem runt ett och började packa upp och åt lunch,sen åkte vi ner till Farsta och fixade lite ärenden.

Klockan halv fem hade vi tid på bvc med doktor.Det gick super bra.Jonathan är en frisk och fin kille som väger 8950 gram och är 70 cm lång.Han ska vaccinera sig på onsdag,så jag är lite ororlig över biverkningar.känner ni något barn som har vaccinerat sig??eller har egna? skriv gärna och berätta,Tack!


Jonathan på bvc

Nu har vi kollat på idol och Jonathan har precis somnat så jag tänkte göra samma sak.God natt


förvirrad?

Har precis haft min kontaktperson(sjuksköterska) från bröst och sarkom avdelningen uppe på besök.Hon kom helt oväntat för att se hur jag mår och höra hur jag upplevt allting denna gång.

Har träffat henne nu sen April så vi har börjat lära känna varandra mer och mer.I början tyckte jag att hon var kall och absolut bara såg allting medicinsk och jobbmässigt,men nu har jag lärt mig att öppna mig mer för henne och hon har visat att hon trots allt har medkänslor och tycker att jag är stark.Hon är ingen robot i mina ögon längre!!Det tog ett bra tag.

Passade på att fråga henne hur jag ska leva i vinter eftersom alla tre huvudläkare jag har säger olika och fick svaret precis som vanligt.Hon sa till mig att jag ska göra det jag känner för,träffa dom jag vill,gå på stora event med mycket folk,vaccinerade som ovaccinerade och bara leva som förut.Hon sa också får jag en infektion igen så tar vi tag i det då.

Känner mig helt förvirrad??för ända sen jag fick den här sjukdomen har dom sagt till mig att tänka på vart jag går och akta mig för sjuka som kan smitta osv men nu säger dom lev som vanligt???

Med tanke på att jag har legat på sjukhus nu i över två veckor efter att ha varit hur försiktig som helst,vet jag inte om jag vågar leva som vanligt??
Skulle verkligen inte vara kul att fira Jonathans första jul på sjukhuset,när vi har så många andra ställen att vara på.Nej de får verkligen inte hända,så jag kommer nog vara lite försiktig ändå.

Sista natten??

Jag tror att ikväll blir sista natten på sjukhuset,men man ska aldrig ta ut något i förskott.Har vart feber fri nu i några dagar och dom börjar släppa lite på kontrollerna här.

Jag strålas fortfarande bara en gång om dagen istället för två och kommer fortsätta med det för dom har tydligen höjd graden på strålningen utan att berätta det.

Tänk hur mycket man förlitar sig på doktorer och hur mycket dom kan göra bakom ens rygg utan att man får någon som helst inverkan i det eller har något att säga till om. Sist vi hade ett möte med Sarkom läkarna pratade vi om hur jag känner mig utelämnad att jag inte har något att säga till om angående min behandling,vi kom fram till att dom skulle bli bättre på att berätta för mig och fråga mig vad jag tycker och tänker,det var ren bullshit!!

Det klart att läkare vet bättre än mig och kan mer,men även dom är människor som gör fel tex.vincristinet (som vi kom på). Läkaren ser på en som en i mängden,en patient dom vill ha frisk oavsett vad medans för mig är varenda dag dyrbar och jag längtar till att få börja leva mitt vanliga liv.

Därför spelar det ingen roll för läkarna en dag hit eller dit,en vecka,en månad bara det blir bra men för mig spelar varje sekund roll,varje minut.Därför blir jag så ledsen när jag hör om uppskjut och senare datum än vad jag redan fått =(


The final countdown

Idag har jag mått bättre.Ingen feber!!jippi!!

Danne,Anahi,mamma & Jonathan har varit här idag.Har försökt röra mig lite också,gick ner till strålningen själv men det tog verkligen på krafterna så jag var helt död efteråt.

Gillar inte att vara såhär svag igen,när jag äntligen hade kommit tillbaka till mitt gamla liv och mådde bra så fick jag det här bakslaget,känns inte riktigt okej att behöva samla krafter från början igen.Fast man har ju inget annat val.Nu är klockan kvart i fyra och jag väntar på att Janne ska sluta jobbet så han kommer och lämnar mat åt mig (som går att äta)Tog lite sjukhus mat så länge,dom borde verkligen investera lite mer i maten här på sjukhuset.Dom har bättre mat i fängelsen än här har jag hört.Det är fel tycker jag.Men nu verkar det som om jag snart får komma hem,det ska bli jätte skönt.På fredag tror jag senast.Kram på er

Pickline

Vaknade imorse överlycklig över att äntligen få ta bort min cvk.Hade så ont inatt att jag bad om smärtstillande och något att sova på.Fick både tablett form och intavinöst.

Klockan åtta som vanligt kom dom in med frukost och sen emlade vi inför picklinen.Vid halv tio kom mamma,då jag hade bett henne att vara med eftersom jag är så stick rädd.Danne gick på promenad med Jonathan medans.Det gick ganska fort och det enda som kändes var ett extremt långt stick i början och sen bedövningsticket såklart.

Efter det är det dags för röntgen för att se om picklinen sitter bra eller om den behöver dras in eller ut lite grand. Den behövdes dra ut lite grand så nu ska dom göra det sen åker äntligen DEN FÖRBASKADE CVK!!!!TACK GUD!!!

Dom ska passa på att bädda rent medans jag dushar eftersom det kom blod,sen ska jag på röntgen igen och sen ska jag strålas.

Anahi är på väg hit på besök,hon har med sig god lunch och ska sova över...jätte kul=),men jag kommer sakna Danne,men jag ser mina två älsklingar imorgon igen!!

Måndag

Idag var Jonathan och mamma på besök,vi spenderade mesta tiden vid strålnigen i väntan på min strålnig.Dom hade lite strul med maskinerna så de var långa köer idag med.Väntade nog i över två timmar allt som allt...Det gick bra att stråla trots cvk,men masken var inte helt fastspänd men det gjorde inget sa dom.

Imorgon blir det bättre efter att jag fått min pickline.Dom har redan tagit bort antibiotikan så nu kan jag gå och lägga mig när jag vill...sköönt..hoppas jag inte fortsätter att få feber bara,utan att det ger sig nu!

Ikväll blir det ännu mer entourage och ska försöka sova tidigt,för jag längtar till imorgon då jag slipper den här jobbiga cvk.


Feberfri?

Idag är det måndag och det märks,speciellt här på sjukhus.Sov dåligt inatt då jag fastnade för serien entourage så blev det sent för både mig och Danne.Gick och la oss runt tre,efter antibiotikan vid två var slut.

Klockan halv tio kom mamma hit för att lyssna på läkaren men redan vid åtta vaknade jag för dom kom och tog en massa blodprover och gav mig medeciner. Läkarna kom in och sa att dom inte tyckte det var en bra idé att sätta pickline nu när jag äntligen fått min första feberfria natt.Men jag vägrar ha den här picklinen en dag mer än tisdag för den strammar,gör ont och är allmänt otymplig.Hon sa att hon skulle disskutera det med infektionsläkaren,men jag kommer envisas tills jag får min vilja fram.Det är det enda som resulterar i något har jag lärt mig.

Efter en stund kom infektionsläkaren in och kollade hur jag mådde och sa att jag visst kommer att få sätta pickline imorgon och att han tycker att nu har jag fått en max dos av antibiotikan som borde täcka allt,så han vill prova att ta bort antibiotikan och se hur det utvecklas,så jag kommer ändå få vara kvar på sjukhuset under uppsyn några dagar till.Det blir nog som mamma trodde får komma hem till helgen.

Sen kom Sarkomläkaren in och berättade att förändringen dom hade sett håller sig inom strålområdet så det är ingen fara,den dödas också plus att pet röntgen visade inget aktivt fält överhuvudtaget där tumören sitter vilket betyder att tumören inte är aktiv och att den har fått stryk.Det här är bra nyheter,men svårt att ta in för just nu vill jag bara vara fri från cancer.Färdig strålad opererad och klar!!!!!

Ska snart strålas sen kommer mamma och Jonathan på besök.kram

Söndag

Idag har jag haft ont och det strammar i cvk,längtar till tisdag då jag får min pickline.Annars fortsätter allt som vanligt 39 grader feber igårnatt och imorse. Börjar bli van.

Imorgon  är det måndag vilket betyder läkarna är tillbaka och ronder,så vi får se vad dom säger om cvk.Dom ville ju inte sätta in något för dom var rädd för infektion,men nu gjorde dom det ändå i helgen när dom inte var här.Sen är det dags för strålning igen,de känns bra.

Idag kom mamma på besök och vi åkte ifrån sjukhuset lite i en timme medans jag var fri från antibiotika,men när jag kom tillbaka mådde jag dåligt och var jätte trött.Skulle fått besök av Anahi men kände att det inte var någon idé då jag bara ville sova.

Nu saknar jag min son otroligt,vill bara hem!!!!Tänk hur ledsen och arg man kan bli av att inte få träffa sin son!!!!!!!
Älskar dig Jonathan nu och för alltid

Cvk

Klockan två ringde dom och sa att jag skulle få min cvk.Mamma och Janne var här eftersom Danne var på bio och jag var jätte nervös inför operationen.Mamma följde med och fick vara med under ingreppet.Jag fick lugnande och lokalbedövning så jag kände inte mycket mer än sticket från bedövningen.

Nu sex timmar efter känner jag jätte mycket och har ont.Hade svårt att röra mig och det sved då dom hade tejpat för hårt,men nu när dom har lagt om det blev det genast bättre.Det svider i varje fall inte när dom ger antibiotikan och jag behöver inte bli stucken...Helt underbart!!(inte just nu,men smärtan släpper säkert)

Tänkte lägga upp lite bilder men jag varnar för känsliga tittare!!Mitt (lilla) portacut sår
Min nya cvkNu ska vi se entourage,hörs imorgon!

Äntligen??

Hade en jobbig natt.Antibiotikan sved så vi trodde det var fel på nålen vid midnatt,satte en ny nål och provade igen.Sved fortfarande.Då spädde dom ut antibiotikan i koksalt men mina kärl vägrade det sved fortfarande.Dom har fått nog av alla sprutor och skit.Dom orkar inte en dag till,till och med sjuksköterskan insåg det,så hon ringde jouren och dom började disskutera en cvk.tillfällig infart.Eftersom jag inte får en pickline först tisdag och såhär kan vi inte hålla på.

Tillslut satte dom den i vänstra foten men det känns väldigt otympligt.Men jag hoppas jag ska få cvk idag,det ser så ut,men dom har inte ringt än.

Danne ska gå och se New moon som han har längtat efter så mycket,jag vill också se den men han sa att om den är bra som han tror så kan han se den igen med mig.

Heldag med Tess

Jonathan och mamma kom hit för att lyssna på vad läkaren hade och säga,men jag tyckte inte jag blev ett dug klokare.Dom sa bara att det var svårt att tyda röntgen men att dom ser en förändring,men det kan lika gärna vara en strålreaktion,dom vet inget nu. Dom önskade att dom kunde ge oss ett svar men dom måste avvakta och kanske ta prover ur den för att vara på säkra sidan.

Annars har Tess varit här,jag har mått relativt bra så har försökt hämta saker själv,springa runt här på sjukhuset och njutit av att vara fri från antibiotikan dom gånger jag fick vara det.Vi tittade på tv och pratade en massa tjej snack,så nu e man upptaderad =)...svårt att ha koll härifrån vad som händer i världen runt omkring.

Anahi har ju varit här och besökt mig också,så helt isolerad med bara Danne har jag inte varit =P

Hade feber igen för en timme sen(39,5),så de har tydligen inte gett sig trots allt,men det tar väll kanske ett tag till.Kollade på Idol och ska sova snart.Saknat min älskling då han passade på att komma bort ifrån sjukhuset då Tess kom.Men nu är han här igen och vi kollar på idol.Saknar alla och vill verkligen komma hem nu=)
pussar till er

Så var det dags igen

Feber,frossa samma sak inatt,något lägre temp på 39 grader.Igår gjorde jag en pet röntgen fär att se vad den där förändringen är för något,ska få svar på den idag.

Mådde så dåligt igår att jag inte kunde upptadera,kollade på mammas pojkar och sen sov jag.

Emellan de var alla klantiga här på sjukhuset och personalen var så vimsiga att jag fick säga vad dom skulle göra,kändes inte så bra,men alla har ju sina trötta dagar.Nattpersonalen hade mer koll så vi kunde somna tryckt i varje fall.

Dom  ringde hit narkosen som satte en ny nål på mig i onödan för att dom trodde den jag hade var trasig men det visade sig att det var vätskepåsen som dom skulle ge som var trasig.

Visste de hela tiden eftersom antibiotikan gick in utan problem.Men men vad ska man göra vi alla gör fel,man tycker bara att inom vården borde det inte finnas några misstag??
Har precis hunnit dusha och är nu kopplad till sängen i två timmar som vanligt.Jonathan och mamma ska komma en stund på morgonen,så jag får se min guldklimp...hörs sen

orkar inte mer...

Har haft en skit jobbig natt,feber på kvällen med frossa runt ett,hosta med slem.Somnade inte först tre ungefär,vaknade igen vid sju frossa och hostningar men bara 38 grader,visste inte att man kunde ha frossa vid den tempen men det kan man.

Sen kom dom in vid åtta och ville emla för att åter igen ta blodprover.Dom måste ta varje morgon nu. Dom har lagt in en till antibiotika,så nu har jag tre stycken vilket innebär att jag e kopplad hela dagarna.Det svider när dom ger antibiotikan och feber kommer och går.Har inte ätit så mycket på några dagar då ja mår illa av antibiotikan.

Min sarkom läkare har precis kommit in och sa att röntgen visar att jag har lunginflemation dessutom och att det är en 2 cm förändring i tumören sen september.Vill inte skriva för mycket nu för dom vet inte ens själva vad det är om det är tumören dom ser eller infektionen.Känns som om det här aldrig kommer ta slut.Fick också reda på att de kan ta upp till en vecka till innan jag mår bra,så jag blir garanterat kvar över helgen.Imorgon kommer Tess på besök så de ska bli kul,hoppas jag får må bra bara.

Nu är jag äntligen fri i en timme så jag ska passa på att dusha.Hörs sen

Skit dag

Somnade inte om först vid nio någon gång sen kom massa läkare och störde.

Har fått in en tredje antibiotika,för de verkar inte bita på mig så nu e jag ganska kopplad hela tiden.Fick feber igen och frossa 40 grader sen kom dom och tog blodprover,blododlingar igen???

Sen åkte vi till röntgen,datortomografi igen för att utesluta att jag inte har lunginflamation.Sen till strålning men då får jag reda på att deras server har krashat så jag får inte strålas,alltså blir jag inte klar den 26 längre,utan 27 men sen så får jag bara strålas en gång om dagen från och med nu,vilket gör att de blir uppskjutet ännu mer.

Hoppas jag bllir färdig innan december i varjefall så man hinner få lite julkänsla..

Tidig morgon

Vaknade kl fem av att jag frös lite grann och var extremt kissnödig.Övervägde att kissa på mig bara för att slippa gå upp i kylan,men tillslut tog jag mitt förnuft till fånga och gick upp.

Inne på toaletten kom mina kvävda hostningar som jag haft i tre-fyra dagar nu.Dom var värre än tidigare och tillslut fick jag ingen luft kändes som jag skulle kvävas,letade efter larm klocka men hittade inte.

Tur var vaknade Danne(han som är jätte svår väckt)och ringde på klockan åt mig.Sjuksköterskerna kom och på med syrgas sen feberkoll.

39,9 in med intravinöst alvedon och sen antibiotika.Klockan sex mådde jag bättre,men nu kan jag inte somna om.Sitter här med syrgasen på ett tag till för att vara på säkra sidan.

Tuff dag/Operation

Idag har varit en p*p dag,från kl sex imorse fram till, a ja vet inte när tar det slut??blev väckt kl sex med dagliga kontroller.Sen igen kl sju när dom kom in och skulle ta prover.Kl åtta kom dom in igen och sen kom läkare det var extrem trafik hela morgonen.Igår var det dött,idag händer allt! 3 olika läkare från olika avdelningar kom plus sarkom läkaren.En från narkossen som satte en nål i min högra hand.Så nu är jag lite handikappat i den.

Alla läkare undersökte mig utom sarkom hon kom bara för att säga när operationen skulle bli av och att jag inte fick äta frukost.Sen satte dom på antibiotika som skulle gå i två timmar runt nio,jag skulle strålas och sen dusha och operationen skulle ske vid lunch.Kände mig super stressad och nervös över allt.

Antibiotikan tog slut och jag åkte ner och strålades samtidigt som mamma kom och lämnade Jonathan till Danne.När strålnigen var över kände jag att jag frös och antagligen att min temp börja stiga.Tänkte åka upp till rummet hälsa på Jonathan,hoppa in i dushen och sen åka till operation,men när jag kom ut från strålning och vaktmästaren kom sa hon,vi kör direkt till operation salen.

Jag kände genast att jag hade frossa och såg verkligen inte fram emot att opereras spec inte då jag hade typ 8 filtar på mig som jag inte skulle få ha.Jag berättade att jag hade frossa(dom såg de) ,att jag inte hade dushat och att jag ville ha lugnande.Hon gav mig både de och intravinöst alvedon.

Efter ett tag släppte frossan och det var inte lika kallt längre.Jag fick lokalbedövning bara så jag var vaken under operation.Hon gav mig först en gång lite grann bedövning för jag skrek så mycket (tycker nålar gör jätte ont) sen sa hon så fort du känner något säg till så får du med.

Sen började operationen och jag kände ingenting i några minuter sen kände jag plötsligt hur hon drog i portacuten och hur det började svida så jag skrek till,då gav hon mig mer,sen när hon hade 2 stygn kvar när hon sydde igen började jag känna nålen gå in i huden med tråden, men då sa hon de är så lite kvar nu Stephanie,de här klarar du och det gjorde jag.

När jag kom tillbaka till rummet var Jonathan kvar,så då lekte vi lite,sen kom mamma & Anahi och fikade.Anahi stannade och mamma med Jonathan åkte hem.sen åkte vi ner till strålning.

Sen skulle dom sticka mig började gråta bara av tanken så Malin ringde och fixade kapilär prov istället.Med andra ord stick i fingret som dom gör på barn.Hon skrev i min journal att jag hedan efter bara får ha sånna.Det känns skönt. Hon är en ängel.Anibiotika två timmar sen kapilär prov sen antibiotika igen så jag får inte sova först efter tolv,fast jag vill gå och lägga mig nu.God natt

Sista inlägg för idag

Mår lite bättre nu har ätit lite mer också,eftersom illimåendet släppt lite och då har jag fått lite energi också =)

Sitter och önskar att klockan ska bli tolv så dom kommer med sista antibiotikan för idag.
Det är inge idé att somna innan dom satt igång den för då väcker dom mig bara.=( men jag är jätte trött så hoppas jag inte hinner piggna till innan.Längtar till imorgon då Jonathan kommer på besök,alltid kul att se mamma (varje dag)men det var ett tag sen man såg lillen.

Nu ska jag göra i ordning mig så jag är helt klar för att sova sen.Ber för en feber fri natt.God natt hörs imorgon

Ingen operation idag

Det blir ingen operation idag utan det blir nog imorgon för dom har skickat en remiss så vi avvaktar svar.Har haft feber nästan hela dagen fram till nu men det kändes ändå skönt att dusha.Har försökt att inte klä mig så kallt och inte lägga filt över mig nu när jag äntligen inte frossar.

Det blev tredje gyn besöket idag på mindre än 2 veckor,men den här gången gjorde de inte ont.Det känns jätte bra för då vet man att den delen är fixad.Hon sa att den här antibiotikan jag använder antagligen dödar allt.

Hon berättade också att jag skulle få gå hem till helgen så nu vet jag på ett ungefär hur länge jag blir liggande.

Annars händer inte mycket,längtar hem och efter min underbara son,men han kommer imorgon=)...
hoppas jag mår bra då

ps

Jag får strålas,så det var i varjefall skönt...Ska bara bli klar med antibiotika så ska jag åka ner...=)

feber fri?operation?

Vaknade upp idag kl fem tänkte oj vad tog febern vägen inatt...Tänkte precis börja fira då jag kände att jag frös lite.Tog ett extra täcke och somnade om.

Vaknade halv sex av att jag låg och darrade,ringde på klockan och dom kom med tempen. 39,9, jaha då var det dags igen.

Dom gav mig antibiotika och intravinöst febernedsättande,somnade om trots att det tog ett tag med frossan,vaknade åtta och kände mig lite bättre.Åt en macka och drack varm chocklad,sen kom sarkom läkaren in.(Äntligen,dom har verkligen lyst med sin frånvaro)

Hon sa att antibiotikan har nog inte börjat verka än men för säkerhetskull så lägger dom till ett annat också,så nu kommer jag ha två antibiotikor.Hon sa också att dom tror att bakterien sitter i portacuten,därför vill dom operera bort den(Idag). Sen sa hon att i sådanafall så struntar vi i sista cellgiftsbehandlingen och bara strålar sen opererar.

Det kändes bra när hon sa detta samtidigt som jag är så nålrädd och hur ska ja få min antibiotika om jag inte har en portacut?Måste jag emla varje gång då och hur många gånger om dagen blir det liksom??hoppas dom tänkt ut något bra

har inte lagt in en bild på länge kände för att piffa till och göra lite gladare,sen kom jag på att jag är på Dannes dator,så jag får ta dom bilder han har =)


gammal bild på Emelie & Jonathan(Saknar dig tjejen,kom hem!!!)
I somras på mormors altan...Älskar dig!!

Lite mer...

Det finns verkligen inte mycket att göra på sjukhus.Nu ligger jag och kollar på Heartbreak hotel och äter maten mamma tog med...M va gott =)

Har pratat med sjuksköterska här om hur länge jag kommer vara kvar här så ja vet ungefär.Hon sa mellan fem till tio dagar sen satte hon sig ner och pratade med mig om hur lite tid det är kvar nu och hur hon uppfattade mig när jag kom hit.

Hon berättade också om andra patienter som har strålas samtidigt som dom gått på antibiotika,så det kändes skönt då har jag ett argument om dom säger att vi ska pausa.Vill verkligen inte pausa en gång till,mamma säger att en dag hit och dit spelar ingen roll,men OJ vad fel hon sa.Jag har aldrig längtat till någonting så här mycket i mitt liv som att bli frisk,så varje förändring/uppskjut som sker får mig att börja gråta och bli deprimerad,ändå vet jag att man måste räkna med....

Segt...

Idag har varit en seg dag,rummet som vi fick var svinkallt så jag har inte klivit upp ur sängen för jag fryser.Tänkte ta en promenad men kom ju inte upp ur sängen ens.Har ont i halsen,huvudet,magen och fryser.Det var ett tag sen jag mådde såhär dåligt nu,men de är inte de värsta jag mått.Det blev bättre när dom flyttade oss till ett annat rum som var varmare,kände direkt hur jag mådde bättre,men fryser fortfarande lite och har huvudvärk.Mamma kom på besök och hade med sig hemlagad mat som jag ska äta lite senare.FetaostBiffar med couscous,lite annat än sjukhusmaten.Ska bli så gott.Tack mamma!

Nu ska jag se Oth,hörs sen  

Jobbig natt

Vaknat upp flera gånger inatt av frossa i de här svinkalla rummet.Har kallsvetas som en idiot.Dom satte in två timmars antibiotika tillslut.
Danne väckte mig för jag gjorde massa ljud ifrån mig,så han inte kunde sova.Jag visste inte det men sen precis innan jag somnade hörde jag mig själv göra ljudet.Låter som en val ungefär,hade så när jag var gravid också.Hoppas det går bort.

Är jättetrött eftersom jag sovit så dåligt,mina ögon stängs typ nu så får skriva mer sen.

kram till er alla

På sjukhuset igen

När jag kom tillbaka till avdelningen var vårat rum bokat av någon annan så vi fick ta ett dubbelrum så länge.Vi slipper i varjefall dela rum med någon och Danne får sova i en patient säng,det är lyx =) men dom skulle hjälpa oss att få fram ett enkelrum till imorgon.Det blev en väldigt kort vistelse hemma,men så e livet nu för tiden.Hann träffa Anahi och Tess i varjefall,det kändes riktigt bra.

Dom tog sex flaskor blododlingar igen (fyra flaskor ur armen,stucken 2 gånger,gjorde så ont.2 flaskor ur portacut,kände ingenting)för att utesluta om bakterierna växer i portacuten eller inte.Det tar ett tag att få fram provresultatet,så vi blir nog kvar här några dagar.

Har fått antibiotika i tablettform men om jag får frossa (som igårnatt och säkert inatt) då börjar dom med intravinöst antibiotika,så det är egentligen bara att avakta och se.Ska snart äta sjukhusmat,mums,idag blir det tacogryta med ris(lördagslyx) =) vad gör ni alla??utgång??

Permis över helgen

Igår åkte jag hem för permision över helgen.Det kändes sådär att lämna sjukhuset för jag vet att jag kommer ha feber och utan ringklocka vem ska ge mig allt jag behöver mitt i natten.Min kille är underbar och stödjer mig,jag älskar verkligen honom,men en av hans negativa egenskaper kommer verkligen fram när han inte får sova,när man väcker honom är han världens otrevligaste människa och han har världens sämsta morgonhumör.Ironiskt nog är det precis då min feber stiger som mest med frossa och jag behöver hjälp.Därför var det delade känslor att få permis.Samtidigt som man tänkte på Jonathan och vill inget hellre än träffa honom.

Tess kom och hämtade oss igår och vi åkte hem,tittade på idol och åt massa gott.Det var mysigt att vara hemma igen.På natten fick jag feber precis som beräknat men vad som inte var beräknat var att mamma skulle ta hand om mig och inte kunna sova först hon sett min feber gå ner.Tyckte synd om henne,då jag inte sovit på en vecka nu snart så vill jag inte att mamma ska vara med mig i det också.Kändes inte alls bra,samtidigt som det var skönt att ha någon som tog hand om en,medans Danne sov djupt.Tack mamma!!

När jag vaknat upp var febern helt borta och runt tio kom Anahi.Sen tog vi det bara lungt,satt och prata i soffan,åt frukost osv Tiden går fort när man har kul,för Anahi skulle börja åka mot jobbet.

Gick till Farsta centrum för att fixa några ärenden,skulle precis äta lunch när mobilen ringer och Danne undrar varför jag inte svarade på mobilen.Sjukhuset hade ringt och sa att dom hittat kocker i mitt blod så jag måste åka in.Mamma blev som vanligt rädd och ville att jag skulle ta med mig maten,så vi inte bara sover & äter..

jsg är så trött nu  ska ta en power napp....;)

Fredag den trettonde

Sovit riktigt dåligt inatt tyvärr.Vaknade kl tre av feberfrossa,inte kul alls hade typ hundra filtar på mig och frös ändå.Ringde på klockan och sjuksköterskan kände på mig och sa att jag var kall och hade nog inte alls feber,hon hämtade tempen ändå och gissa vad den sa??

precis som jag trodde 39,5 är inte de feber? Det tyckte hon var konstigt sen fick jag två panodil.Hon kom in igen vid halv sex och då hade jag 40,6. Då tog dom blodprover och odling men de tar ett tag innan man får svar på sånt.Sen fick jag tre treo och kortison,för att se om det hjälper.

Dom tog ju bort min antibiotika igår för att se om det här är en Tumörfeber. Det har ingen berättat tidigare för mig att det finns något som heter så,såklart!

Men det är i varjefall sista försöket för tumören att överleva,då sänder den ut en feber som kan pendla upp och ner fast jag mår bra,känner inte av den,förutom när frossan kommer.Dom trodde att det var en sådan men nu vet jag inte,svaret får jag idag.Hoppas jag får strålas ändå.
SLÄNG DIG I VÄGGEN MIG VINNER DU INTE ÖVER TUMÖR!!!

Börjar bli rädd eftersom dom inte hittat någon infektion så kanske jag blir fel behandlad??
Kan man dö av hög feber??

Jag har tyvärr på sistone tappat förtroendet för våra läkare sen jag svullnade så av kortison utan någon mening med det,bara fel utskrivet antal,och sen mina ben domnade bort pga Vinkristin (kom Janne fram till med hjälp av internet) Alla kan göra fel,det vet jag också men Mitt liv,om jag får chansen att se Jonathan växa upp och vara med mina nära och kära,vilar i deras händer.Dom bestämmer om min resa är slut här eller inte?Sen har självklart GUD sista ordet,men rent medecinskt är det dom.Låt dom fatta rätt snälla!!!

Tumörfeber??

Vaknade flera gånger inatt av att jag frös.Klockan sex kom dom in och tog kontroller,jag sov vidare till nio.Klockan åtta kom dom in med medeciner.Klockan nio vaknade jag som sagt och tog tempen.Jag hade 39,4, så skumt alltså,jag som var feber fri nästan hela dagen igår när Anahi var på besök.
Idag har jag i varjefall tjattat till mig att få börja strålas så att det inte förlängs fler dagar. Det är redan nu försenat två dagar,det gillar jag inte!!

Det verkar som att jag får permetion över helgen,då vill jag träffa Jossan och Tess (var så sjukt länge sen)så hoppas dom har vaccinerat sig NU!!!!Dom har fortfarande inte hittat någon infektion men min feber kommer och går fortfarande.

Nu kl fyra ska dom inte ge mig någon antibiotika och kolla om mina värden höjs och hur febern reagerar, för att se att det inte är en vanlig tumörfeber...Jag fattade ingenting när dom berättade detta men tydligen kan min tumör ge mig feber.Det är de ingen som sagt tidigare,så nu är allt bara ett frågetecken..skriver när jag vet mer.

?

Dom hittade ingen infektion i blodet,inge var i tarmarna utan det var avföring.Det  enda dom kommit  fram till är att jag är förstoppad,men det kan man väll inte få feber av??

Nej de kan man inte spec inte den febern jag har haft så dom ska fortsätta med intravinös antibiotika och strålningen har varit stoppad i två dagar vilket betyder att jag blir klar två dagar senare....

Det känns jobbigt så jag bad dom att få sätta igång imorgon,då jag ändå mår så pass bra som jag gör,trots febern.Han skulle ringa och fråga Elisabet (min läkare) om det.Hoppas jag får.Annars har Anahi varit här på besök.Vi var på en mysig promenad i de härliga vädret,det var så skönt att komma bort från sjukhuset och göra något annat än sitta i sängen och titta på tv eller vara inne på dator.

Saknar Jonathan men jag får inte träffa honom då han är jätte förkyld och det kanske är han som har smittat mig.
Det känns jätte jobbigt nu när jag den senaste tiden känt mig riktigt stark och levt nästan som en vanlig människa att vara tillbaka på sjukhuset igen.Nu ska jag leta reda på nåon läkare för att få höra svaret.Akuten/Sjukhus

Idag skulle jag åka och strålas,ha möte med läkaren inför behandlingen imorgon,gå på bio med Danne och se this is it,träffa Anahi och Tess,åka till lägenheten och se desperate houswife och mysa med familjen.

Istället åkte jag in ambulans med 40,3 grader feber kl sju på morgonen.Dom tog en massa prover som vanligt och letar efter vad infektionen kommer ifrån.Fick ligga på akuten ett bra tag innan vi kom till min avdelning för att dom hade inte plats.Klockan två fick jag & Danne komma till avdelningen och vi vart super glada när vi såg att vi hade fått enkelrum.Det är så viktigt för mig psykiskt har jag upptäck,klarar inte av fyra rummare eller två.

Jag undrar hur det blir nu då sista cellgiftsbehandlingen inte blir av imorgon,om dom skjuter en vecka eller om dom struntar i den helt,hoppas dom struntar i den men det tror jag inte men man kan alltid hoppas.

Kom precis från ct röntgen,dom har röntgat min buk för att se om jag har var.Fattar inte riktigt men dom tror att de kanske är någon varbildning som orsakar febern.Nu väntar jag på svar om det är det.

Det skumma med den här febern är att den pendlar upp och ner hela tiden,men jag känner mig frisk och pigg förutom att jag fryser och ibland kan få huvudvärk.Men i vanliga fall när jag har vanlig feber,brukar jag ligga i sängen och va helt död.Jag brukar inte vilja äta,men nu har jag mer aptit än någonsin,de är lite av kortison inverkan men ändå,skumt.

Nu ligger jag & Danne som sagt på sjukhuset och äter mackor och nördar oss med våra datorer.Vi saknar Jonathan som är hemma med mormor men han kommer imorgon.

kortfattad gårdag

Igår hann jag inte skriva något.fullt ös hela dag..Fick sitta på strålningen från kl tio till ett i kö.Det kändes kul att det var så lång kö på att strålas.Tio är tydligen då alla vill bli strålade och att de är så många som har cancer kunde man aldrig ana.Trots att jag satt där flera timmar var det ingen i min ålder utan bara äldre förutom jag,det känns inge bra,skulle gärna vilja se någon i min ålder komma till strålningen,så man kan känna att man inte är ensam om det här.Sen var jag,Danne & Jonathan i globen och gick runt och tittade lite medans vi väntade på att mamma skulle bli klar med sin sjukgymnastik.Efter de var vi hemma och lekte,sen blev de strålning igen.


Willys och middag

Åkte till Willys och shoppade loss ordentligt...haha Jonathan tyckte det var så kul att handla,han njöt varje sekund,så mycket att titta på och så stort..

i bilen på väg till Willys


haha jag har blivit en riktig bloggnörd


Sen åkte vi till Farsta centrum en sväng och sen hem.Medans Janne packade in maten gick jag,mamma och Jonathan en promenad i området.Vi var inte ute så jätte länge för lillen var hungrig och jag frös.När vi kom hem hjälptes vi alla åt att laga farsdag middag.De blev en jätte god förätt parmaskinka med ruccola sallad och äpplen och sen lammfärsbiffar med couscous och tzatziki.Farsdag middag

Efter middag badade Danne och Jonathan sen lekte vi som vanligt.Jonathan håller på att få tänder så han har fått en ny favorit leksak för den går att suga på och klia med.Nu sover lillen och jag tittar på och så kom polly medans Danne spelar lite dataspel..Hoppas jag inte har feber imorgon igen när jag vaknar för då sa doktorn att jag måste åka till akuten och det orkar jag inte.....

God nattFars dag

Idag är det fars dag och jag vaknade kl nio med feber.

Igår hade jag och mamma planerat att göra frukost till Janne & Danne sen hade vi packet och senare skulle vi äta en mysig middag.

Dannes kort från Jonathan sen fick han en kofta(som han tog på sig direkt innan han gick)och strumpor som Janne


Tyvärr fick Danne laga frukost åt mig istället,som låg i soffan med mediciner och alvedon för att få ner febern.Sen åkte han för att möta sin morbror i lägenheten och få hjälp med lite saker.


Jag gick och la mig igen och nu mår jag jätte mkt bättre,konstigt de där med hur jag har feber varje morgon nu typ sen mår jätte bra helt plötsligt.Så hoppas de håller i sig så nu.ska dusha och sen ska jag ringa bauhaus om skjutdörrar och sen ska jag åka och handla på willys tror jag.Vill göra så mycket som möjligt innan onsdag då jag läggs in nu när jag har kraft och ork.

Jannes present från mig
Emelie på besök

Nu har jag precis ätit carbonara med spaghetti.Det vart väldigt starkt men gott.Tjockisen fick ris med kyckling burk. Har varit i lägenheten och är jätte nöjd med walking closeten som Danne har byggt!!Köket börjar se ut som ett kök med alla lådor men det är fortfarande en bit kvar på den delen.Det var jätte skönt att kunna hjälpa till lite i lägenheten även om jag bara hängde upp galgar i garderoben,så kändes de skönt att äntligen få vara delaktig.Tog massa kort men man måste verkligen se den i verkligheten för att förstå hur fin det är.

Garderoben (Min sida)


Dannes sida


hängde upp galgarna!!!Killarna bygger på köket


Efter vi hade jobbat i lägenheten åkte vi till farsta centrum och köpte mössa,handskar och halsduk till mig, 2 söta pyjamaser till Jonathan för han har växt ut sina.Mina ben fungerade jätte bra och det var skönt att kunna gå runt som en vanlig människa.

Sen handlade vi mat till Jonathan och blöjer på hemköp och en chips påse till vår filmkväll ikväll.

Efter det kom Emelie förbi och lekte med oss.Det ska bli så tråkigt att hon åker bort och så läääääääääääääänge också.Kommer vara en helt annan människa när hon kommer tillbaka,allt de här kommer vara över då och jag kan träffa och krama folk hur jag vill utan att oroa mig över immunförsvaret och jag kommer kunna springa efter Jonathan när han hittar på all bus utan att få  huvudvärk bara av tanken.Vi kommer att fira Jonathans ett års dag när hon kommer hem!!!Oj du anar inte hur mkt jag kommer sakna dig Emelie,lova att maila och hålla kontakt och gör inget på din resa som jag inte skulle gjort =PNu ska jag,Danne & Jonathan titta på film och mysa i soffan...Kram på er alla

Lördag

När vi gick och la oss igår var både jag & Danne helt överlyckliga över att vi skulle få sova tills åtta (halv nio) och vakna upp i lugn och ro,äta en god frukost och njuta av en härlig morgon utan strålning,men nej så fel man hade.

Jonathan vaknade kvart över ett,halv två,fyra,sex och åtta,han har nämligen blivit jätte förkyld. Han hade svårt att andas så kl halv två fick han sova mellan mig & Danne.Det var läskigt att höra hur svårt stackarn hade de,så jag har inte sovit mycket inatt alls,försöker hålla mig vaken ändå så kanske jag går och lägger mig lite tidigare ikväll.

Nu har Jonathan åkt med mormor och morfar till stan och jag och Danne ska till lägenheten.Det ska bli jätte kul att se hur långt han kommit och jag ska ta massvis med bilder och visa er vår fina nyrenoverade garderob =)

Sen ska vi passa på och handla lite i Farsta till Jonathan och jag behöver mössa,vantar och halsduk.Det börjar bli vinter...vad ska ni göra idag?denna underbara lördag?
Jonathan på väg till stan

Idol kväll

Började må bättre efter ett tag,så dagen blev ganska lyckad ändå.Åkte in och strålade mig runt fem tiden,det var inga köer in men lite köer på vägen hem.

Vi åkte och handlade lite snacks till ikväll på ica och sen åkte vi raka vägen hem.Mamma hade lagat schnitzel med potatis,så jag fixade salladen.Det kändes så skönt att vara så pass pigg att jag kunde stå i köket och fixa saker själv istället för att alla gör allt åt mig.

De låter kanske konstigt,men jag är så trött på att bli serverad hela tiden samtidigt som jag uppskatar att dom serverar..Nej ja är inte otacksam men jag har längtat efter att kunna servera dom och kunna göra mina egna saker själv,hoppas ni förstår vad jag menar..

Sen lekte jag med Jonathan och sen badade Danne med honom.Efter badet gjorde jag Jonathans första tuppfrilla...snyggt va??Men idag fick jag i varje fall servera medans vi kollade på Idol.Vi åt glass med bärsås till,chips,dip,gurka,ostbågar och milkshake.haha riktigt fredags mys.

Jonathan var uppe under hela idol,han somnade vid utröstingen.haha perfekt för nu kan jag skriva lite sen ska jag också sova.Imorgon är det helg vilket betyder att jag slipper masken!!!!JIPPI!!Nu börjar jag uppskata helgen mer =)....

Jonathans nya leksak =P


Nu ska jag sova,de är en dag imorgon också

Tung morgon

Idag vaknade jag sju för att åka till gynakuten,har haft lite problem i underlivet ett tag nu,de har med cellgifterna att göra.Dom dödar ju allt och inte bra tumören,så lite biverkningar här och där är bara att räkna med.

Kom i varje fall dit runt åtta men sen fick vi sitta och vänta för doktorerna börjar inte jobbet först nio,så då tyckte en sköterska att jag kunde gå och stråla mig medans,så de var snällt av henne att säga de.När jag gick till strålningen kände jag att jag inte riktigt mår så bra,så jag sa de till min kontaktsköterska och hon tyckte jag var varm och tog tempen på mig.

Jag hade 38,5 så hon tyckte jag skulle gå tillbaka till gyn akuten och säga de.Jag och mamma gick tillbaka till gyn och dom undersökte mig plus tog blodprover.Nu har jag fått en bred antibiotika för urinvägsinfektion och livmodersinflamation,jipppi ännu mera medeciner..

Daniel är hemma och tar hand om Jonathan och jag ligger i sängen,så de blir nog en hemma dag idag,förutom att jag ska strålas en gång till så jag måste ta mig in till stan i vilket fall som helst..Skrev ingenting igår, för jag hade inte tid.Var på strålning sen lunchade jag med Anahi på Fridays.Vi var jätte jobbiga måste dom tyckt för vi ville sitta där de inte satt några andra,så att jag inte får några basilusker på mig.

Tillslut var vi nöjda och maten kom,de var inte så jätte gott tyvärr men de gick att äta.Sen möte vi upp Danne och Meko i Farsta oh tog Jonathan så dom kunde åka och jobba på lägenheten,ska snart lägga upp bilder på garderoben som är klar,ska bara orka ta mig dit,vill så gärna se,tänkte göra de idag egentligen men nu vart de inte så.

Sen skjutsade Anahi hem mig och jag satt och lekte med Jonathan tills e blev dags för strålning,då fick mormor vara barnvakt medans jag och Anahi åkte in.Hon är min egen ängel!!

Ett gammalt kort på oss två


Efteråt åkte vi hem och åt jätte god fisk som mamma hade lagat samtidigt som vi tittade på mammas pojkar.Senare på kvällen åkte jag och hämtade Danne och Meko från lägenheten,för Danne hade ingen åkremsa så då skulle han fått gått i regnet,de ville jag inte.


Hittade en gammal bild på mig och Daniel (just friends)
lFörsta strålning

Idag har det varit en både tuff och bra dag.
Jag hade min första strålning imorse kl nio,så jag gick upp kl sju.Danne vaccinerade sig mot svininfluensan medans jag strålades eftersom att jag inte får umgås med folk som inte är vacinerade berättade min doktor. Strålningen gick bra masken satt tajt men de kändes helt okej efter ett tag.

Sen åkte vi hem och åt äggmackor men jag och ägg går inte riktigt ihop så de blev många försök innan jag fick till ett hårdkokt ägg att lägga på mackan.Sen åkte jag till Farsta centrum för att få tiden att gå och vi kollade lite i affärer mamma,jag och Jonathan. Köpte långkalingar till Danne och tog en fika såklart. Så skönt att kunna gå igen,jag försöker röra mig så mycket som möjligt nu när benen bär måste träna upp min kondition igen.

Sen åkte vi och hämtade upp mina bröder Alex och Sebastian,så att dom också vacinerade sig medans jag strålades för andra gången.Det blir tufft nu ett tag med att åka in till stan 2 ggn om dagen för strålning,men vad ska man göra dagarna kommer i varje fall att gå fort....

Nu leker Jonathan för fullt i sin gåstol,men vi ska snart ut på promenad med gudmor (min kusin) Anahi..

Lite bilder på min dag


morgonmys


jag på strålning

Min mask och jag i den.


Hemskt....

Nu har jag varit på mina möten,de blir en till sista kur men den blir inte först nästa vecka på Onsdag.Det hade jag inte räknat med och jag som har två viktiga möten på torsdag den veckan,måste ringa och lämna återbud,jobbigt..

Annars gick första läkarsamtalet ganska bra.Jag tog mod till mig och skällde ut dom för att dom inte varnat mig för svullnaden och muskelsvagheten och dom bad om ursäkt och fick mig att börja gråta av alla fina komplimanger som dom gav...Det kändes verkligen konstigt nog som att dom faktiskt var uppriktigt ledsna över vad dom utsatt mig för, som om jag inte har nog med allt sa dom till och med.

Ett tag kände jag mig så liten där inne och efter ett tag märkte jag att jag stängde av,lyssnade inte ens på vad läkaren sa...Det är illa men de har tyvärr blivit min nya grej...Har allafall fått en remiss till en sjukgymnast nu,så de e väll dags att få krafter tillbaka..Sen så fick jag vaccinet mot svininflensan idag.Det gjorde så ont och Jonathan bara satt och log mot mig medans dom tog det...Det gjorde smärtan mindre....hehe...

Sen åt jag och mamma lunch på Karolinska.Mamma åt pannkakor och jag kyckling med ris.

Sen var det dags för mitt andra möte simulations mötet som det heter.Det är förberedande inför strålningen som jag ska börja med imorgon.Kan ni fatta??Vi har kommit så långt!!!!!Känns helt overkligt.NU ska jag berätta ganska ingående hur detta hemska möte går till,men innan de måste jag börja med att berätta när jag gjorde min mask,för det var del ett.

För ungefär en vecka sen hade jag en annan förberedelse inför strålningen nämligen att göra en ansiktsmask för fixering vid strålning.För att göra detta fick jag ligga på en brits med en liten vakuumkudde  under mitt huvud.Medans jag låg där på britsen berättade dom att själva masken tillverkas av varmformningsplast som värms upp i ett vattenbad tills masken blir mjuk och följsam.Därför skulle jag känna att de blir varmt och om de var alldeles för obehagligt skulle jag säga till.Det var väldigt bra att dom informerade om allt dom gjorde,det kändes väldigt proffisionellt.Efter avtorkning av överflödigt vatten formades masken efter mitt huvud.Sen klippte dom hål så jag kunde andas.Tiden för formning är ca. 30 sekunder innan masken blir för stel för att ändra så allt gick fort och enkelt.kändes som spa upplevelse ungefär.

Idag dock skulle jag läggas på en brits och sedan spännas fast av den fina ansiktsmasken som var formad efter mig och kom på när jag kände hur jag ströps av min egen mask att jag har ju svullnad så den passar inte längre.Dom fick ringa till dom som gör masken och han fick komma och värma upp den igen för att göra den större.Det gjorde så ont för den var så mycket för liten.Även när dom ändrat färdigt den kände jag andnöd.Ibland blir jag så sur på mig själv som ska vara så j*kla snäll hela tiden.Jag låg där och plågade mig själv istället för att säga till men tillslut stod jag inte ut längre,men det var efter en timma och en kvart i den där hemska masken!!!!!!!!!!!! Måste verkligen jobba på att bli elak eller kunna säga ifrån.Hoppas ett mirakel har hänt till imorgon kl nio då jag börjar min första strålning!!!

en Bild på masken,inte min dock (men den ser ut som min)


Nu ska jag se Desperate houswife,ha de bäst

Sjukhusdag med mys morgon

Jag vaknade utan smärta i benet idag,de var så skönt...Hade nästan börjat vänja mig vid smärta varje morgon kl sex i höger benet.Så nu e jag jätte glad att jag slipper det. Jonathan vaknade kvart över åtta och har fått välling och lekt i sin nya gåstol som vi köpte på babyproffsen igår. Han har hittat leksakerna men inte riktigt fattat att man kan gå med den,han har fötterna i luften mest,men den är omtyckt.


Mina morgon änglar


Den nya gåstolen

Sitter och väntar på hemsjukvården som ska komma och ta blodprover nu på morgonen,för sen har jag läkarsamtal kl halv tolv.

Har jätte mycket frågor inför de här samtalet,vet ju inte ens om jag har en behandlingskur den här veckan eller inte.Hoppas verkligen inte,för nu börjar jag äntligen må bra och benen har blivit starkare,så de känns som ett ordentligt bakslag att ha en cellgiftsbehandling nu,men vad ska man göra,det är dom som har min framtid just nu,allt vilar i deras händer. Sen har jag strålningsförberedning kl halv två,då jag kommer att få göra en Mr röntgen,den ser jag inte framemot för de är så bullrigt och man måste ligga absolut stilla,men det är ett måste så de e bara att göra..Efter jag har gjort alla sjukhus grejer så tror jag att jag ska unna mig själv en fika i farsta innan vi går hem och lagar mat...Men vi får se kanske blir för trött för det....

Ensam hemma

Jaha så nu har man sett systrar i jeans två.Jag tyckte den var riktigt bra faktiskt.Nu längtar jag efter att Danne ska komma hem så vi kan mysa lite.Fick nyss lite panik när de blev korsdrag och jag fick för mig att jag inte låst dörren sen mamma och Janne gick på bio,sprang ner för att kolla men jag hade låst..hehe..

Filmen fick mig så mycket att tänka på när allt med den här skit sjukdomen är över och jag har fått min kraft tillbaka efter operationen,då ska jag,Danne,Jonathan,mamma och Janne till marocko först och främst sen ska jag åka iväg med Emelie,Jossan och Tess....Längtar så efter mina resor.De ska bli så kul att verkligen bara få komma bort,fira och njuta av livet som man aldrig får ta för givet...Sen ska jag och Anahi göra en goding resa också,får se om de blir med Jonathan eller inte...De är inte svårt att resa med barn,Jag & Danne har aldrig uppfattad Jonathan som ett hinder,vi kommer resa runt ändå.Det bestämde vi oss för när vi fick reda på att jag var gravid.Vi är unga det finns inga gränser ibland kommer vi resa själva,då vi har ett underbart barnvakts nät och ibland kommer vi resa som familj...Man behöver växla för att hålla kärleken vid liv =) Romantik och familjeliv...viktiga saker i livet =) haha hör på mig ibland borde jag bli poet..Nu ringde Danne han går hem,så han är hemma om en halvtimme eller så...Ska överraska honom med skorpor och te tror jag....kram till er alla =)Ayinapa 2008drömmer mig bort...


Söndags mys med mig själv

Jonathan är hos farmor.Danne är & jobbar med Meko i lägenheten,mamma & Janne är på bio och jag har hela radhuset för mig själv.Aldrig hänt.Jag ska ta ett bad,sen ska jag göra smoothe,ladda upp med popcorn och godis och se en film på canal plus.Det har jag gjort mig förtjänt efter en lång dag på Ikea.Vi handlade våran nya garderob idag och Danne och Meko fick för sig att bygga klart den till imorgon.Vilka händiga killar man har va???

Själv vaknade jag med träningsverk efter promenaden till farsta kl sex imorse,så jag gick upp och gjorde maten till Jonathan för omväxlingens skull.Tänkte att Danne behövde få sova lite längre om jag ändå var vaken.Det var jätte mysigt,sen gjorde vi gröt också och åt frukost.Kände mig lite piggare idag trots Ikea så jag städade med hjälp av mamma vår tillfälliga garderob där uppe.De kändes skönt,nu ser man vad som saknas så man kanske ska samla ork till sig och shoppa lite nytt...=)

måste skriva av mig lite

Idag vaknade Jonathan runt åtta,så lite sovmorgon fick man.Danne är ju den som går upp i det här förhållandet då mornar inte är min starka sida under sjukdomen.Det tar ett tag att komma över huvudvärken,sen medecin illamående och dom flesta dagar måste jag ha frukost på sängen och en mental övertalning till varför jag ens behöver gå upp.Imorse var det riktigt segt och har känt mig ledsen hela dagen..Det kan ha att göra med att jag går på kortison så jag är en uppsvulen kossa,känner inte igen mitt eget ansikte när de stirrar tillbaka på mig i spegeln. Jag vaknade en morgon och var lite svullen,men nu har de verkligen gått till överdrift...Rädslan av att fastna och se ut såhär för resten av livet har kommit till mig och jag hoppas verligen att de släpper snart...

Tvingade mig själv att GÅ till farsta centrum med mamma och Jonathan.De tog lång tid och två stopp men jag klarade det.Den meningen trodde jag aldrig jag skulle behöva skriva i 20 års åldern,tänka sig att min mamma som opererat höften har mer styrka i benen än mig..De trodde jag aldrig heller...Mycket som är skumt här i världen..

Efter att jag gått till farsta var jag så slut att vi gick raka vägen till kina buffé.har som sagt fått mer aptit än någonsin,vilket inte heller är så bra just nu med svullnaden och allt.Sen tog vi bilen hem och jag var helt död.Gjort min motion för idag.

Sen kom Sebbe & Alex på besök och vi åt lax och krabba.det var gott.Jonathan ville smaka men de fick han såklart inte...Tar inga kort nu,då jag absolut inte klarar av att se mig själv,men Danne fortsätter säga att jag är vacker oavsett vad...Tänk va killar är bra på att ljuga =P...

Längtar tills svullnaden försvinner och tills jag får mina krafter tillbaka,känns inte riktigt okej att vara en sån kraftlös 20 årig mamma.Gillar inte att känna mig så hjälplös......
lekaMamma,Jonathan & Danne äter krabba (Jag tar kortet så jag slipper vara med =) )

RSS 2.0