så söt bild

Helt otroligt söt bild tycker jag......Han ska ut & Springa snart =)

Bara bilder

Har mått sådär dom här dagarna.Inte riktigt kommit på fötter helt igen, men imorgon ska vi ha Kräftskiva,då kanske man mår helt bra.Ska vara hela underbara familjen plus mina 3 änglar (som vid det här laget ställt upp så mycket för mig och är familj för hela familjen).Det kommer att bli så roligt!!!
Lägger bara in lite klokrena bilder från dagarna som gått....




      Vi på sjukhuset (Behandling sju)                 


   Jonathans dräkt från Barca av morbror Sebbe,Frida & Nova 
                               

 Matdags(Potatispuré)

Måndag

Så skönt att vara hemma.Nu väntar man bara på att dom dåliga dagarna ska vara förbi. Idag var vi på Bvc.Jonathan väger 6500 gram och som vanligt hade vi en liten tävling vem som gissade närmast.Jag vann.Vinnarpriset var frukost på Waynes Coffé...

Efter att ha varit där, hade jag gjort mitt helt enkelt och gick hem för att bara titta på tv och ta det lungt. Danne gick och hyrde lite filmer,så det finns nu när man ska vara hemma ett tag..Satt och pratade lite med brorsan om framtidsplanerna inför min cancer.

Trots att Danne och mamma tjattat om att tiden går så fort, d e inte långt kvar osv, så var det inte först än Alex konstaterade det som det verkligen slog mig. Jag har precis gjort kur sju av tretton, 24 veckor behandling av 50.Det är mycket!
Nästan halva.Tiden går så fort men samtidigt så sjuktsakta!! Känns som jag missar hela Jonathans uppväxt totalt, känns som jag är här men ändå så långt borta. Det känns ibland som att jag gör saker som jag inte har ett enda minne av att jag har gjort..De e bra att dom görs i varje fall...hehe Nu sover Jonathan så jag ska nog passa på att sova jag med...Kram på er

Väntan....

Sitter fortfarande i sjukhuset rum 16 och väntar på att det sista av kuren ska gå. Ringde mamma precis och bad henne komma lite tidigare så att jag & Danne kan dela på en pizza. Värdelös mat på sjukhuset idag, eller också e de bara jag som tröttnat på fisk med potatis.Det är en av maträtterna som det finns att välja emellan, sen brukar dom ha någon typ av biff eller köttgryta. Dom har i varje fall fått lite mer att välja på sen jag var här sist.Då fanns det bara kokt potatis eller ris, nu har dom lagt till potatismos också =)....

Längtar så otroligt mkt hem till lillen och min egna säng... Danne vill nog också hem nu, känns som om de e vi båda som e sjuka när vi ligger inne såhär.Båda blir sega och det tar på krafter att inte röra sig så mycket som man brukar.Imorgon är det dags för Bvc besök, så jag hoppas verkligen jag slipper alla bieffekter denna gång.På Tisdag ska jag till gynkoll eftersom dom inte hittade något fel i magen (varken via kolo eller gastron.) så tror dom nu att det är gynekologiskt, Så vi får väll se.

Fel beräkning

Vaknade titt som tätt som vanligt här på sjukhuset.Fick ta en starkare dos av ziplikon för att kunna sova förra natten,tar lika stark denna natt.Det är något med sjukhus som stämmer ner än totalt och får en att ha jätte svårt att sova.Än så länge har jag fortfarande inget illamående och det verkar se ut som att jag kanske slipper det helt, men vågar inte ta ut något i förskott. Tess har varit här under dagen och vi har spelat kort,ätit Farsta Strands macka och suttit och snackat.Skönt för det får tiden att gå. Efter Tess hade åkt hem somnade jag ganska omgående men vaknade bara efter två timmar.Danne höll på kolla på Swordfish,men jag har längtat så länge efter att få se Big daddy, så vi tittade på den.Nu sitter jag och skriver lite medans Danne spelar Word craft 3. Det är hans nya grej just nu istället för poker =) Tjänar mindre pengar men han verkar må bättre av det =p...Sjuksköterskan kom in idag och bad om ursäkt för hon hade räknat fel.Dom hade sagt att jag skulle vara klar med cellgifterna till tidig Söndag morgon, men då hade dom missat en flaska i beräkningen som ska gå in på tio timmar, så istället tidig morgon som dom dagt blir det eftermiddag runt tre-fyra.Det är sånt man får ta, ingenting är som dom säger..Börjar bli van.

Därför är det så otroligt skönt att Danne är med mig på alla mina behandlingar, vill inte veta hur jag skulle ha mått här helt själv. Får passa på att tacka mamma (Jonathans mormor) som gör det möjligt för Danne att vara här på sjukhuset med mig. Tack till er båda, ni är ett enormt stöd för mig i min resa & jag hoppas att ni vet att ni alla: Danne,Jonathan,mamma,Janne,resten av familjen,Tess,Emelie,Jossan och Anahi(Jonathans gudmor) har gjort det värt att kämpa,Det är för er och mig själv jag kämpar för.Älskar er!!!


Vi <3



Jag med alla tjejerna jag nämde utom...



....Gudmor Anahi



Mamma & Janne

Mormor,Jonathan & Tess på besök

Nu e kl halv ett och jag har inte sovit så jätte bra inatt med pipande maskiner och byte av cellgifter kl fyra.Väning kl åtta och en glad  bajsigJonathan vid halv tio, som mormor glatt kom in och lämnade för hon skulle på möte inne i stan. Jag mår väldigt bra just nu kostigt nog så d e lika bra att passa på att leka med Jonathan, äta i matsalen och njuta av ine huvudvärk.Nu ska vi äta luch......puss på er

Långa dagar

Sitter på sjukhuset med Danne och försöker dricka så mycket det går. Det är bra med cellgifterna att dricka mycket. Har inte så mycket att skriva då d inte varit någon händelse rik dag.Har bara kollat på serier med Daniel och spelat kort i sjukhuset,men det är helt okej sa min psykolog då cellgifter är ett jobb i sig.Hon förklarade för mig som känner mig värdelös när de inte händer saker,när jag inte orkar göra några aktivitter att de är helt okej att bara slappa och kolla på tv för att ta cellgifter är som att jobba 200% heltid.Hon sa att det är det tuffaste och jobbigaste en människa kan göra rent psykiskt och fysiskt.Det kändes lite bättre då men jag har nog väldigt hårda krav på mig själv när det gäller vad man ska orka här i livet...Vill njuta & inte ligga som en sombi.Men måste man så måste man,nu ska ja titta på Unga mödrar och i pausen drömma tillbaka om Grums.



Jonathan har lärt sig gräppa nu gäller det bara att han lär sig släppa =)
(haha tråkig humor här på sjukhuset)Men erkänn att den var bra??

Tänker tillbaks

Sitter inne på mitt enkel rum med Danne.Vi brukar försöka inbila oss att vi är på semester med rumcervice och lyxhotel.Det brukar fungera bra tills cellgifterna börjar verka och sjukhuset känns mera som ett fängelse än ett hotel.Dit har jag inte kommit än. Vi kom hit igår och skulle ha börjat kuren kl åtta imorse men som alltid kan man inte lita på det som sägs utan dom väntar fortfarande på att det dom beställt ska komma. Sätter nog igång kuren runt ett eller liknande. Det är fint väder ute vilket inte alls gör vistelsen inne på sjukhuset trevligare.

Längtar tillbaka till Grums.Var så fridfullt och skönt där ute, men snart ska vi åka till Paris fck jag reda på inatt.Min mamma och hennes man tycker så synd om mig som går igenom allt det här att inför varje kur den sista helgen ger dom mig någonting att se framemot, någonting som ger mig kraft.

Sist var det Grums,gången innan var det helg med tjejerna,innan det var det Hasseludden och nu blir det Paris!!!! Hoppas verkligen inte att jag får feber eller infektion just då, skulle vara så typiskt.

Lite bilder att minnas



Jonathan är fascinerad av vattnet



Micke & min moster Marie som vi hälsade på hos

Då var det klart

Känns så otroligt skönt att allt är gjort nu. Igår var jag och köpte en äkta hår peruk på CM Lunds peruk affär. Den var svin dyr men helt klart värt det. Det var snälla mamma och Janne som betalade den, då min & Dannes ekonomi inte är den bästa. Känslan av den här peruken och mina (skojperuker) andra tre som jag har är enorm.Den här peruken känns så myckt skönare på, men nog om det.Vart i allafall super nöjd sen åkte vi hem för att jag skulle börja med förberedelser inför undersökingarna.

Skulle dricka 4 liter laxabon ( som är effektivare än Laxeringsmedel) och inte äta fast föde från 16:00. Jag som är så otroligt dålig på att dricka blev klar runt 21:00 trots att jag drack ett glas var tionde minut och sprang på toa innan varje glas.Emelie och Danne höll mig sällskap under den hemska kvällen och vi kollade på Bedtimestorys.

Imorse vaknade jag super trött, då Jonathan måste känt på sig att det var viktigt för mamma att få sova.Han vaknade en gång vid tolv,en vid två, en vid fyra och sen klockan halv åtta trots att han nu för tiden i vanliga fall brukar sova hela nätter från tio till sju ungefär. Men inte inatt. Vi åkte till sjukhuset kl elva för att göra undersökningarna. 

Gastron var inte så farlig eftersom den gick så sjukt snabbt.Det enda äckliga var banan bedövningssprayen (samma som inför bronko) och sen spy reflexerna. Jag dreglade och rapade då man blir bedövad i svaljet  och det känns som man förlorar kontroll.

Men priset tog ändå endoskopin då det aldrig är trevligt att föra in något i analen. Stickrädd och dum som jag var valde jag att inte ta något lugnande, absolut inget jag skulle rekommendera. (Ta det som erbjuds om du måste göra detta någon gång)Tänkte att det skulle gå lika fort som gastro sm tog max tio minuter, men oj vad fel jag hade.Doktorn skulle in i hela tjocktarmen och tunntarmen och sen ut, det blev inga tio minuter utan minst en timme, spec då min tarm som doktorn utryckte så fint var extremt slingrig och han har aldrig varit med om något liknande. Sköterskan bredvid tröstade mig då jag grät,skrek och bet i Dannes hand att det alltid är en svår patient om dagen och att jag tydligen fick äran idag. Doktorn talade snällt om upprepade gånger att jag skulle andas som vanligt medans han körde instrumentet längre och längre in. Tillslut hade jag god lust att skrika att jag skulle köra in en pinne i hans rumpa och be han att andas som vanligt men det skulle jag aldrig våga.

När allt äntligen var över gick jag,Danne och Jonathan och åt hamburgare i Solna C. Sen åkte vi till sjukhuset för behandling och Danne blev överlycklig när han såg att vi hade fått enkelrum.Super skönt!!!Det gjorde vår dag =)

Lång tid....


Har varit på "semester" i Grums, så skönt att komma bort ifrån sthlm och sjukhus. Det var helt underbart att få känna sig som en vanlig svensk ute på landet & njuta av det kalla vattnet och varma solen. Inte för att jag fick sola men det var varmt i skuggan också. Vi körde boule,grilla,hade kräftskiva och spelade kort....Ville inte åka hem, men man måste ju tyvärr....

På måndag var det dags för sjukhuset igen.Tråkga nyheter. Ett jag läggs inte in imorgon då jag ska göra gastroskopi och endoskopi undersökning på onsdag. Två behandlingen blir nog inte först efter alla tretton behandlingar är gjorda.Jag kör sjunde på onsdag om allt går som planerat...Kommer vara helt slut då, tur att man har en solstråle som gör allt värt....



I bilen till Grums




Törstiga



Mitt sanna jag( & Jonathan)



Boule


RSS 2.0